Werkplaats.

Airco Service.

Airconditioning is ontstaan in 1902 om de temperatuur in een drukkerij onder controle te houden, wat in 1924 leidde tot de eerste luchtkoeling in een bioscoop in New York.

In de meeste auto’s hebben we nu standaard airco die zorgt voor een aangenaam klimaat in de zomer en tevens zorgt voor snel ontwasemen in koudere seizoenen wat de veiligheid ten goede komt!

In het aircosysteem wordt een koudemiddel gebruikt dat wordt gekoeld en rondgepompt. Wat velen niet weten is dat dit koudemiddel ook een smeermiddel bevat die zorgt voor smering van vitale delen in het systeem, waaronder de aircopomp. Werkt u systeem wel maar is wordt deze niet meer zo koud?

Dan is de smering ook minder! Laat uw airco regelmatig door ons controleren om dure reparaties te voorkomen. Voor optimaal gebruik van uw airco in zomer en winter (!) raadpleeg uw handleiding.

 

APK

U vraagt zich af wanneer moet uw auto gekeurd zijn? Een goede vraag! Wij geven u graag het antwoord. Vul de gegevens hieronder in en wij attenderen u vanaf nu elke keer wanneer het tijd is.

Een APK is gratis in combinatie met een grote beurt!

 

Ruitreparatie.

Een van de weinige zaken rondom de auto die wij wel volledig regelen maar alleen niet met de eigen handen doen is ruitreparatie van steenslag (sterren,barsten) en vervanging van plakruiten zoals bijvoorbeeld de voorruit van de meeste auto’s. Dit is een specialisme waarvoor wij al jaren lang dezelfde specialist laten komen in onze eigen werkplaats als de auto van de klant hier is. Onze kwaliteitseisen worden hierbij gehandhaafd en men heeft voorraden van ruiten en speciale onderdelen per autotype zodat de ruit bij ervanging volgens de fabrieks-specificaties wordt gemonteerd.

Voor reparaties die onder de verzekering vallen rijdt u ook bij ons binnen. Wellicht is er wel sprake van een eigen risico, neemt u uw polis maar even mee dan bekijken we het samen.

Uitlijnen.

Uitlijnen van uw auto is in het kort de wielen goed op elkaar afstellen. Dan slijten de banden op een normale manier af en blijft uw brandstofverbruik optimaal.

Ons advies jaarlijks een uitlijncontrole te doen om verrassingen te voorkomen.

Heeft u een stoeprand geraakt of hard in de berm terecht gekomen? Dan kunnen wielstanden veranderen. Het beste neemt u dan gelijk even contact op.

 

Wintercheck

In de winter worden de dagen korter en kouder. Een goede voorbereiding op de winter kan veel ongemak voorkomen.

Wij kijken graag met u mee naar de veiligheid van uw auto met behulp van de BOVAG wintercheck. Tijdens de wintercheck worden enkele punten nagekeken. U kunt denken aan:

 • banden (spanning en profiel)
 • verlichting
 • remmen
 • accu/laadsysteem
 • ruitenwisser
 • antivries

Tijdens de wintercheck zullen wij ook uw vloeistoffen van de auto controleren en bijvullen als dat nodig is. De prijs voor de wintercheck is €9,95 dit is zonder vloeistoffen en evt onderdelen, wat in overleg gebeurt.

Natuurlijk wilt u niet stil komen te staan met uw auto, wist u dat wij ook pechhulp verzorgen? Dit kan vanaf 75 euro per jaar. 

Winterbanden kunnen wij ook voor u verzorgen, daarnaast kunt u ook uw banden opslaan bij ons en zorgen wij ervoor dat twee keer per gewisseld worden. De kosten hiervoor zijn €50,- per wissel. Dit is voor het wisselen en de opslag.

Zomercheck

Een heerlijke tijd breekt aan, voor de meesten is dat de zomervakantie, vaak een flink eind op pad met de auto. Even de auto laten checken voordat u gaat is belangrijk. Maar ook al gaat u niet met de auto ver op weg misschien toch handig..

Wij kijken met u mee naar de veiligheid van uw auto. Tijdens de zomercheck worden er enkele punten nagekeken:

 • banden (spanning, profiel en of ze niet uitgedroogd zijn)
 • verlichting
 • remmen
 • accu/laadsysteem
 • ruitenwisser
 • airco

Tijdens de zomercheck zullen wij ook uw vloeistoffen van de auto controleren en bijvullen als dat nodig is. De prijs voor de zomercheck is €9,95 dit is zonder vloeistoffen en evt. onderdelen, wat in overleg gebeurd.

Ook is het mogelijk een airco check of een airco onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.

Natuurlijk wilt u niet stil komen te staan met uw auto, wist u dat wij ook pechhulp verzorgen? Dit kan vanaf 75 euro per jaar. 

Natuurlijk kunnen wij ook uw zomerbanden verzorgen en uw winterbanden opslaan. De kosten voor het opslaan van banden zijn €50,- per wissel (2 keer per jaar.) Hierbij zit het wisselen en opslag inbegrepen.

Onderhoud.

Kleine beurt

Met een kleine onderhoudsbeurt aan uw auto wordt standaard de olie en het oliefilter vervangen.

Naast de standaard werkzaamheden voeren wij ook onderstaande punten uit:

 • De auto wordt gecontroleerd op 25 punten.
  (o.a. werking van de banden, remmen, verlichting, schokdempers)
 • De accu wordt gecontroleerd (wist u dat dit nr. 1 staat bij pech onderweg?)
 • Alle vloeistoffen worden gecontroleerd zoals remvloeistof en waar nodig worden deze bijgevuld
Grote beurt

De grote beurt wordt volledig volgens de fabrieksspecificaties uitgevoerd. Ook als u een nieuwe auto heeft gekocht kan deze zonder problem bij autobedrijf Dijkstal in Leersum voor onderhoud komen. Veiligheid hebben wij hoog in het vandaal staan. Hierbij moet u denken aan de controle van de remmen, incl het vervangen van de remolie, controle van de banden, werking van de verlichting, airbags en andere veiligheidssystemen.

Uiteraard wordt de olie, alle filters en bougies volgens fabrieksopgave vervangen. De overige vloeistoffen, o.a. koelvloeistof en ruitensproeivloeistof worden gecontroleerd en zo nodig bijgevuld. De accu controleren wij altijd preventief. (wist u dat dit nr, 1 staat bij pech onderweg?)

Combineer een grote beurt met een APK, de APK is gratis bij een grote beurt! 

Lease Onderhoud.

U heeft een leaseauto en u wilt deze het liefst dichtbij in onderhoud hebben? Ook dan kunt u bij Autobedrijf Dijkstal terecht. Wij werken met bijna alle leasemaatschappijen.
En leaserijders waarvan wij ook de privé auto(s) onderhouden krijgen een leuke attentie.

LPG
Voor inbouw, reparatie of onderhoud op uw LPG.